AAyachting zeilbootverhuur verhuurt zeiljachten op de volgende lokaties:      KLIK HIER NAAR DE HOMEPAGE
  1. Griekenland
  2. Turkije
  3. Italië
  4. Kroatië
  5. Frankrijk
  6. Cariben
Klik hier voor een overzicht van onze zeilboten in onze "zoekmachine"

Zeilvakantie Griekenland
 
Ionische Zee en Levkas gebied

lefkas_400

Dit vaargebied ligt aan het westen van Griekenland. Het gebied is eigenlijk onder te verdelen in het Lefkasgebied bestaande uit de eilanden Levkas, Ithaka, Kefalonia, Zakynthos en Kythira en het Corfu gebied dat iets hoger ligt.
 Het Lefkasgebied is ideaal voor zowel de geoefende als de wat minder ervaren zeiler. Door de eilanden strook is er sprake van een soort binnenzee die voor veel beschutting zorgt. Er is doorgaans weinig deining. De afstanden tussen de verschillende eilanden en havenplaatsjes zijn kort waardoor je je niet hoeft te houden aan een strak vaarschema. Er zijn altijd uitvalshavens binnen bereik en de eilanden zijn vaak goedzichtbaar. Er zijn tal van mogelijkheden voor ankerplaatsen waarje heerlijk beschut ligt en prachtig kunt snorkelen. Een ideaal gebied voor families met kinderen.  
Voor de wat meer ervaren zeiler bestaat de mogelijkheid om de eilanden aan de westkant te ronden of een oversteek te maken naar het noordelijk gelegen Paxi en Corfu. Vanaf de eilanden is een oversteek naar het vasteland prima te maken. In deze wateren staat doorgaans iets meer wind en deining.

Griekenland wordt gekenmerkt door een heerlijk klimaat voor het zeilen: Voldoende wind, veel zon en prachtig blauw zeewater.
De temperaturen liggen in de zomer rond de 30° C. In de stad Athene kan het kwik gemakkelijk boven 40° C komen. Zodra u het water verkiest voor de stad zal een verkoelend briesje voor de nodige afkoeling zorgen.
 

 Athene

 
Kalamaki marina is onze thuishaven van Athene, ligt niet ver van Athens International Airport. in 40 minuten bent u met de bus die vanaf het vliegveld vertrekt in de haven. Als u de haven binnen loopt houd dan rechts aan. Na 100 meter ziet u het MG kantoortje aan u rechterzijde. Hier kunt u zich melden voor de check in.

Vanuit Athene kunt u alle kanten op. De Saronische en Argolische Golf liggen binnen bereik, maar u kunt ook zuidelijk van Athene bij Kaap Sounion afbuigen naar het noorden, waar zich de Sporaden bevinden.
De Saronische Golf en de Cycladen liggen het meest voor de hand.


kaartsaronischeargolische_400

De Saronische en Argolische Golf

Zowel de Saronische als de Argolische Golf zijn prachtige vaargebieden. De eilanden in de Saronische golf, zoals Poros, Aegina en Hydra zijn pitoreske eilanden, met gezellige stadjes en een overvloed aan taverna’s, winkeltjes en bars.
Op de Peloponesos, aan de Argolische Golf, vindt u vooral traditionele vissersdorpjes, waar de rust bewaard is gebleven. 

De Cycladen

De Cycladen bestaat uit honderden ontelbaar veel eilanden. Veel eilanden bieden zowel een keuze uit drukkere als wel hele stille haventjes en baaien. De eilanden Kea en Kithnos zijn in princiepe vanaf Athene in een dag aan te doen. Hiervandaan zijn in geval van een opstekende Meltimi de Saronische eilanden, in de meeste gevallen ook weer binnen een dag te bereiken.  In de Cycladen dient u in de maanden juli en augustus rekening te houden met de Mistral (Meltimi). Windkracht 6, 7 of zelfs 8 Beaufort zijn in deze periode geen uitzondering. Wij adviseren daarom in deze maanden de Cycladen te mijden; het is immers zonde ergens een paar dagen verwaait te liggen. 


Het weer in de Saronische en Argolische Golf
Doorgaans steekt de wind op rond het middaguur, uit variabele richtingen van windkracht 3-5, of soms 6. In de Argolische Golf met name uit zuid-oostelijke richting. Tegen de avond valt de wind vaak ook weer weg.
Het weer in de Cycladen
cyclades_map1
De wind in de zomer wordt overheerst door de Meltemi. Deze sterke wind uit het N-NW kan in juni al beginnen, is het sterkste in juli - augustus en neemt weer af in september. In juli - augustus kunt u windkracht 5 tot 6 verwachten. Dit kan aantrekkenen tot windkracht 7 à 8. De Meltimi kan 1 tot 3 dagen waaien maar kan ook, hoewel zeldzamer, een week of langer duren. Zowel windsterkte als het aantal dagen dat de meltemi waait, is niet voorspelbaar. Wel zijn thermische omstandigheden merkbaar. ‘s avonds neemt de meltemi wat af, ‘s ochtends trekt hij weer wat aan.
In juni en september is de meltemi windsterkte meestal kracht 3 tot 4. De windrichting kan variëren:
In de noordelijke Cycladen heeft de Meltemi overwegend een NO richting. In midden Cycladen komt hij uit het N en in de zuidelijke Cycladen uit het N en het W-NW. In de zuidwestelijke Cycladen is de wind meestal minder krachtig dan rond de noordelijke en oostelijke eilanden.
Bij het plannen van de zeilroute moet terdege rekening worden gehouden met deze windomstandigheden. De Meltimi gaat hier gepaard met en korte, steile zee, welke een voortgang in noordelijke richting moeizaam maakt. Valwinden rond de eilanden kunnen deze voortgang nog meer stoppen. Deze valwinden kunnen bij de hogere eilanden aan de lijkant sterker zijn dan de wind op open zee. Dit geldt ook voor zogenaamde tunneleffect wind tussen eilanden. Let u dus goed op met het plannen van een zeilroute zuidwaarts, aangezien de noordwaardse terugreis aanzienlijk langer kan duren wanner de Meltimi waait!
 
Vergelijkend

De periode waarin de Meltemi met stevige noordenwind overheerst is juli en augustus. Omdat zowel het hoogland rond Athene als dat van de Peloponessus een remmend effect hebben op de Meltemi ondervindt men hier gemiddeld 1 tot 2 Beaufort minder wind dan in de Cycladen.
Voor beide gebieden is aan te bevelen in de maanden juli en augustus een uitvalshaven binnen bereik te hebben voor beschutting tegen de Meltimi, wanneer u zich in een haven of baai bevindt die weinig beschutting biedt tegen een opstekende Meltimi.
Gemiddelde temperaturen Griekenland
In ° C:
voorjaar
zomer
najaar
18-22
26-28
20-26
april
mei
jun
juli
aug
sep
okt
20-25
23-30
28-31
28-31
24-30
18-22
18-22
 
gemmiddelde watertemperaturen in ° C:
 
Zeilvakantie in Kroatië

Kroatië is een zeer aantrekklijk land voor de zeilliefhebber. Het is het land van de duizend eilanden. Een helder blauwe zee met prachtige stranden en vele bezienswaardigheden, maken het land bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke zeilreis.
 
Vanaf begin april loopt de temperatuur van zo’n 18 °C op naar ongeveer 22° C in mei. In de zomermaanden is het aan de kust van Kroatie tegen de 30 °C, met veel zonuren per dag. In het na seizoen liggen de temperaturen rond tussen de 20 en 26 ° C. In de middag is de wind meestal 4 à 5 Beaufort.
 
Zeilvakantie in Turkije
Voor zeilers die van de zon houden is de Lycische kust één groot avontuur. AA Yachting verhuurt jachten vanuit Bodrum en Marmaris. Weg van het massatoerisme wordt deze Turkse kust gekenmerkt door schitterend witte stranden en turkooizen baaien. In Turkije zult u altijd mooie plaatsen vinden om te bezoeken. De Turkse kust is ideaal om langs te zeilen en strekt zich uit van het Schiereiland Callipolis tot Antalya.

map_southwestturkey_400 
Net als in Griekenland en Kroatië, wordt in Turkije het weerbeeld getypeerd door aangename temperaturen. Het is er zelfs nog iets warmer. In de zomermaanden juli en augustus wordt het zo’n 30 tot 33 °C. Vanaf april ligt de temperatuur rond de 21 °C, in mei rond 25 °C daarna oplopend naar de 30° C. In het naseizoen ligt de temperatuur nog steeds tussen de 25 en 30° C. Wel koelen de nachten in voor en naseizoen eerder af.

turkije 
Deze heerlijke temperaturen en een gemiddelde windkracht van 3 tot 5 Beaufort, maken Turkije tot een fantastisch zeilgebied!
Zeilvakantie in Italië
Elke regio heeft zijn eigen unieke uitstraling. Diverse bestemmingen in Italië zijn zeer goed per auto bereikbaar. Hierdoor houdt u de reiskosten in de hand, en is het makkelijker ‘er nog een weekje achteraan te plakken’.  Het is voor Italie lastig een algemeen weerbeeld te geven. Het is een groot zeilgebied: Van Noord naar Zuid zo’n 2500 kilimeter! Met name in de zomermaanden juli en augustus zijn over geheel Italië zeer warm. In het voor- en naseizoen is met name het zuiden (zuidwaards van Toscane) nog aangenaam warm.
Zeilen in

zijn meestal bescheiden en de plaatsen die je kunt bezoeken bieden veel interessante zaken. Ideaal voor een combinatie van cultuur en ontspanning op het water!
800pxelba_400
De baai van Napels nodigt uit om laItalië, de Baai van Napels, waar de rich and famous komen

 

Napels, Capri, Positano, Amalfi.
Met de zeer eenvoudige toegang met budget vliegmaatschappijen naar Napels is dit een zeilgebied dat totaal onderschat wordt door vele zeilers. Afstanden nger vakantie te houden na het zeilen. Napels en vlakbij gelegen Pompeii liggen op het netvlies van vele toeristen. De Amalfi kust is een gebied wat heel interessant is vanaf de zee en ook van het vaste land.

 

 

 

  • Capri
  • Sorrento
  • Amalfi, en
  • Positano (zeer chic)
zijn de namen die beelden oproepen van elegantie en stijl. Maak een zeiltocht naar de Pontine eilanden en laat u verrassen door deze prachtige vulkanische eilanden archipel. Of breng een bezoek aan het mondaine Capri en Ischia met hun prachtige natuur.
Kom zeilen in de Baai van Napels en ontdek dit prachtige gebied!
Pontine eilanden
De Pontine eilanden-archipel ligt bijna in het centrum van de Tyrrheense Zee, voor de Lazio kust in de baai van Napels. Er zijn twee groepen eilanden: Ponza, Palmarola, Gavi en Zannone in het noordwesten en Ventotene en Santo Stefano in het zuidoosten. Tweeëntwintig nautische mijl scheidden de twee.  De Pontine eilanden zijn voornamelijk van vulkanische oorsprong. De verschillende chemische eigenschappen van de stenen geven een onmiskenbare verschijning.

Ventotene: het eiland heeft een oppervlakte van slechts 124 hectare en een permanente bevolking van minder dan 500 inwoners. Het Romeinse tijdperk heeft hier de belangrijkste sporen achter gelaten. De Romeinen bouwden een groot residentieel complex, Villa Giulia. De haven is uitgegraven in rots gesteente; de Romeinen maakten het aqarium onder de vuurtoren en verzorgden het eiland met grote waterreservoirs. De zigzag hellingbaan van de Romeinse poort naar het hart van de stad symboliseert de verbinding tussen het eiland de geschiedenis van oud en modern.

Santo Stefano: iets meer dan 1 nautische mijl van Ventotene ligt het eiland Santo Stefano. Circulaire in vorm, met een oppervlakte van 28 hectare, wordt zijn silhouet gedomineerd door de enorme gevangenis gebouwd in 1795. Deze was in gebruik tot 1965 als een gevangenis voor levenslang veroordeelden. Het onbewoonde eiland is populair voor uitstapjes en om haar wilde vegetatie.

Ponza: dit is een van de meest interessante eilanden in de Middellandse Zee. Het aanzicht van Ponza en omgeving nodigen uit tot een bezoek, het is prachtig en fascinerend. De delicate halve cirkel van roze en witte huizen rond de haven, het kleine kerkhof en het silhouet van het eiland zorgen voor een prachtig aanzicht. Ponza is een smalle rots strook dat gedurende millennia door stormachtige zeeën is geerodeerd en weggevreten. Het eiland biedt een aantal charmante plekjes: het eilandje van Gavi, Cala Gaetano, Punta Nera, Cala di Frontone. De baaien zijn zeer divers en charmant.

Zannone: dit ligt ongeveer 6 mijl van Ponza en geeft de indruk van een oase. Het is een van de weinige gebieden waar de kenmerken van de typische flora en fauna van de Middellandse Zee bijna intact zijn gebleven. Zannone is onderdeel van het Circeo Nationaal Park.

Palmarola: op ongeveer 8 mijl van de haven van Ponza, is onbewoond, maar in de zomer zijn er een paar back-up en verfrissingspunten geopend.
Ischia, Capri, Procida en Vivara vormen de Partenopean eilanden in de baai van Napels.
In het noorden van de baai liggen Ischia, Procida en Vivara, die uitkijken op de "Flegrea" kust. In het zuiden van de baai ligt het eiland Capri tegenover het schiereiland van Sorrento.
De Amalfi kust is vol charme met zijn te ontdekken mix van geschiedenis en natuur. Hier vindt u bijzonder keramiek, limoncello en de gewaardeerde mozzarella di bufala.

Procida: een van de eilanden die de Golf van Napels verfraaien is een eiland van ongeveer vier vierkante kilometer groot, Het is er het best in geslaagd om het originele, prachtige, oorspronkelijke karakter te behouden van de eenvoud van het leven, samen met haar eeuwenoude tradities.

Ischia is het grootste eiland in de Centrale Zuid Tyrrheense Zee met uitzondering van Sicilië. De kustlijn is laag langs de zeespiegel naar het noorden met kleine stranden en meer inhammen en kleine baaien in het zuiden die alleen bereikbaar zijn via de zee. Enkele kraters en lavastromen zijn verspreid over het eiland, verborgen onder de weelderige tropische vegetatie. Overal in het landschap stromen warm water bronnen, velen van hen met zwem mogelijkheden. Deze bijzondere bronnen zijn een belangrijk bron van inkomen van het eiland, hun weldadige eigenschappen zorgen voor een toename van het toerisme van het eiland.

Capri ligt aan de zuidelijke kant van de Golf van Napels tegenover Punta Campanella. Het is een grote rots die als een verloren droom in de kobalt blauwe zee rond dwaalt. Staat sinds de Romeinse tijd al bekend als een beroemd schoonheids resoort. Het eiland is bergachtig met de hoogste punt de Monte Solaro. Marina Piccola baai, de Belvedere van Tragara een hoog gelegen panoramische promenade vol met villa's, de Blauwe Grot en vooral de ruïnes van de Romeinse keizerlijke villa's zijn de moeite waard om te vermelden. Op veel plaatsen van het eiland langs de hoge steile kust kunt u een prachtig panorama waarnemen.  Deze mediterrane parel waarnaar men verlangend en verheven over schreef in enkele van 's werelds meest beroemde lyrische poëzie, is het eiland Capri. De bedwelmende geur van bloemen, delicate spatten van kleur, herinneringen aan een duizendjarig verleden zijn slechts enkele van de magische kwaliteiten van dit mythische eiland. Vreedzaam, slechts door de schrille kreten van zeemeeuwen verstoort.

Amalfi kust
De Goddelijke Kust zoals de Amalfi kust meestal wordt genoemd, is gelegen aan de noordelijke kant van de golf van Salerno. Door de grote culturele en natuurlijke waarde van deze plaats is het in 1997 opgenomen in de World Heritage List van de UNESCO. Het landschap is karakteristiek met talrijke kleine stranden en baaien, voornamelijk alleen toegankelijk vanaf de zee. De bewoonde centra zijn klein. Het landschap is erg steil en eindigt op sommige plekken in de zee met steile kliffen. Plaatsen als Amalfi, Atrani, Ravello hebben een grote architecturale en artistieke waarde. De lange isolatie van de Amalfi kust omdat deze tot de vorige eeuw alleen kon worden bereikt via de zee, heeft tot gevolg gehad dat tal van tradities tot vandaag nog bestaan. Momenteel bezit Amalfi nog steeds zijn tradities van visserij activiteiten, en heeft een vloot traditionele vissersboten. De bekendste centra zijn Amalfi en Positano, de eerste door haar geschiedenis en het karakteristieke centrum, de tweede door de mode en het nachtleven. Het specifieke kenmerk van de Amalfi kust zijn het keramiek van Vietri en de tuinen en terrassen voor de teelt van citroenen, een zeer zoete soort die kan worden gegeten als dessert met of zonder toevoeging van een lepel suiker. Veel kunstenaars zijn aangetrokken en geïnspireerd door de schoonheid van de Amalfi kust. Bezoekers combineren een ontspannen en boeiende vakantie in één. 
De bewoners van Amalfi zijn ook erg trots op een van hun meest beroemde zeelieden, Flavio Gioia, de uitvinder van het kompas. Met zijn uitzichten, cultuur, eten, en nog veel meer, is Amalfi zeker in staat om u te verrassen!

Positano: De stad Positano is gelegen in een van de mooiste valleien van de Amalfi kust. De vallei opent zich naar een even prachtig stuk kustlijn. In het centrum van de stad zie je de kleurrijke Dom van Santa Maria Assunta, de belangrijkste kerk van Positano. Positano is heel aantrekkelijk door de beroemde "Positano mode-stijl", dit is slechts een van de vele redenen waarom toeristen uit de hele wereld iedere zomer de wandelpaden en boetieks van Positano bezoeken.

Sorrento: Sorrento ligt op een tufstenen kust en toeristen en bezoekers worden aangetrokken door de adembenemende uitzichten en landschappen. De gemeente geeft zijn naam aan het schiereiland van Sorrento, een groot gebied dat zich uitstrekt van Vico Equense tot Massa Lubrense. Dit gebied in het zuiden van Italië heeft dankzij zijn geografische vorm, opgesloten tussen de groene heuvels en het blauw van de zeeën, sinds mensenheugenis een grote aantrekkingskracht.

Combineer uw zeiltocht met cultuur!
Het is een genot om hier rond te zeilen en de cultuur op het land te ontdekken.
Dit gebied heeft minder faciliteiten en is geschikt voor de avontuurlijke zeiler. Het aanbod aan jachten is gering. U kunt uw jacht als flexibele hotelkamer gebruiken om de diversen interessante plaatsen te bezoeken.

Italië beschikt over mooie, afwissellende, bijzondere en zeer aantrekkelijke zeilgebieden. De Italiaanse keuken, het mediterrane klimaat, de Romeinse cultuur, de veranderlijke winden en de over het algemeen warme en zachte zomers maken Italië tot een perfect zeilgebied.
Temperatuur ca. °C
Maart
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
max
15
18
23
26
29
30
26
22
17
min
6
8
12
16
18
18
15
12
8

Neerslag ca. (mm)
Maart
Apr
Mai
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
max
235
219
203
126
152
112
203
348
376
min
10
21
0
0
0
0
0
4
20
tot
86
76
50
34
24
42
80
130
162

Wind(knt)
Maart
Apr
Mai
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
snelheid
8,5
8,5
8,5
8,5
8,5
8,5
5
5
5
Richting
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW
S-SW

kaartelba_400

AAyachting biedt u de mogelijkheid om vanuit Elba zelf te vertrekken of vanuit PUNTONE(SCARLINO) een prachtig havenplaatsje aan het vasteland op 15 zeemijl recht tegenover Elba.
Het eiland Elba is het grootste en mooiste eiland van de Toscaanse eilanden. . Men vindt er veel baaien en gastvrije haventjes, palmbomen, olijfbomen en magnolias. Zowel de Toscaanse kust, Piombino, Scarlino als Corsica en Sardinïe zijn van hieruit bereikbaar. Slechts 20 zeemijlen in rechte koerslijn scheidt Corsica van Sardinië en ongeveer 30 zeemijl is de afstand van Corsica naar Elba. In de zomer waait er vooral een W, NW wind, ZO rondom Capri en Elba. Tijdens voor - en najaar moet men rondom de eilanden plaatselijk rekening houden met hevige windstoten, men ziet ze duidelijk aankomen dankzij een lijn met zwarte wolken die vlug voorbijtrekken.

AAyachting zeilvakantie vanuit Puntone di Scarlino

Scarlino is een middeleeuws gehucht, gelegen op een heuvel. De 2 bijbehorende delen, Scarlino Scalo en Puntone liggen in een vrij vlakke omgeving. Puntone ligt tevens aan de kust en hier is dan ook het zandstrand. Centraal in Scarlino ligt de ruïne van een kasteel. Er zijn vrijwel alleen woonhuizen aan smalle, (sterk)hellende straatjes. Vanaf diverse punten heeft men fraai uitzicht over het binnenland en de kustlijn met het eiland Elba in de verte. Er zijn 2 centrale delen, een in Scarlino en een in Scarlino Scalo. Er zijn diverse winkels en enkele restaurants. In Scarlino Scalo is tevens een treinstation.
Met een hoogte van 229 m boven de zeespiegel biedt Scarlino u een prachtig uitzicht op de omgeving. Zijn bijnaam 'balcone' (balkon) hoeft dan ook niet te verwonderen! Naast het schitterende uitzicht heeft het dorp nog enkele andere troeven zoals een mooie Romaanse kerk, de Chiesa di San Donato, de resten van een feodaal kasteel en de Rocca Aldobrandesca met overblijfselen van de vroegere ommuring. 
Met andere eilandjes voor de kust vormt Elba een nationaal park. Het is een heerlijke zeilbestemming met prachtige stranden en een zeer aangename temperatuur die in de zomer maximaal rond de 25 graden zweeft. 
Hieronder een indicatie van plaatsjes, waar u tijdens uw bareboat vakantie naar toe kunt zeilen:
Punta Ala is een aardig en mondain havenstadje. Het is een vriendelijk en relatiefde haven vindt u leuke winkeltjes en restaurantjes. Het strand ten westen van de haven is rustig, ondanks de beperkte afmetingen. Het ligt in een wonderschoon en wild landschap en de Scogli Porcellini steekt schilderachtig de zee in. Vanaf het schiereiland Punta Ala heb je een panoramisch zicht op de baai en de eilanden Elba en Montecristo. rustig stadje. In 
Piombino
Piombino stad is gelegen in de Italiaanse regio, in de provincie Livorno. Een zéér aantrekkelijk vakantiegebied. De naam is afgeleid van piombo (lood). Hij ligt aan het einde van het schiereilandMassoncello, recht tegenover het eiland Elba. Piombino is de belangrijkste haven voor boten richting het eiland. U kunt hier prima naar toe zeilen. Het is ongeveer 15 mijl. 


Portoferraio
Dit zéér oude en prachitge stadje is gezegend met een rijk historisch verleden. Grote pleinen en kleine kronkelige steegjes die steil omhooglopen naar de vesting, Medici geheten. Cosimo de Medici was de heerser van Florence en liet deze vesting bouwen op de ruïnes van Fabricia. De oude haven is bijzonder pittoresk en schilderachtig. Interessant is een bezoek aan het huis van Napoleon, die hier heeft gewoond. Het is een prachtig plaatsje en er zijn vele geweldig goede Italiaanse restaurants en leuke barretjes
Biodola en Viticcio
Deze 2 prachtige natuurlijke baaien, zijn een bezoekje waard. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Deze baaien staan bekend om de mooiste zandstranden van Elba.

Marciana Marina
Marciana Marina is een levendig en gezellig havenplaatsje. Oude dikke muren omzoomen de haven en langs de waterkant bevinden zich allerlei winkeltjes en restaurantjes. Het maken van excursies op het bergachtige Elba met z’n groene heuvels en terrassen kan natuurlijk ook. Het oude bergplaatsje Marciana enkele kilometers het binnenland in is bijzonder schilderachtig. Bovendien kun je er ook nog uitstekend dineren. Marciana Marina biedt ook prima mogelijkheden om te snorkelen en te duiken.
Capraia
(ook wel Caprara genoemd) is een van de vijf eilanden van de archipel van de Tremitische Eilanden die in het centrale deel van de Adriatische Zee ligt. De vijf eilanden vormen samen een gemeente en maken deel uit van de Apulische provincie Foggia.
Hoewel Capraia het op een na grootste eiland van de Tremitische archipel is, is het onbewoond. Het is vernoemd naar de hier veel voorkomende kappertjesplant Capraia heeft een kaal oppervlak; de kust is zeer grillig. In het uiterste oosten ligt de natuurlijke brug Architiello. Tussen San Nicola en Capraia staat in zee op 15 meter diepte een beeld van Padre Pio, een geliefd doel bij duikers.Op Caprai staan maar twee gebouwen, de vuurtoren en het Casa dei Coatti, aanvankelijk gebouwd als gevangenis, later in gebruik genomen als boerderij

Marino di Campo
Een pittoresk plaatjes met een gezellige vissershaven, wat zorgt voor een gezellig leven in de brouwerij. U vindt hier, heerlijke verse vis, die u aan boord zou kunnen bereiden. Natuurlijk kunt u ook in één van de restaurantjes terecht. Het plaatsje heeft ook een heerlijk strand en veel leuke winkeltjes. Zeker een bezoekje waard.
Porto Azzuro of Rio Marina
Porto Azzurro ligt aan de oostkust van Elba en is een echt juweeltje Het 3100 inwoners en ligt op vijftien kilometer afstand van Portoferraio. Het ligt in een beschermde inham van de Golf van Mola, die sinds de oudheid gebruikt werd als natuurlijke aanlegplaats op de vaarroutes op de Tyrrheense Zee.
Het ligt 130 meter boven zee met fantastische uitzichten op Porto Azzurro , Golfo di Stella en de eilanden Pianosa en Monte Cristo. Het is zeer pittoresk met steegjes, gewelige achitectuur en heerlijke terrasjes. Er zijn ook hier weer prachtige plekken om te snorkelen en te genieten van het onderwater leven.
Een leuke voorbeeldroute voor een AAyachting zeilvakantie vanuit Elba zou kunnen bestaan uit:
7 dagen zeilen 
Vertrek Elba, afstand 195m 
• dag 1 : Inschepen 
• dag 2 : Elba - Capraia (25m) 
• dag 3 : Capraia - Bastia (Corsica ) 25m 
• dag 4 : Bastia - Campoloro (Corsica) 20m 
• dag 5 : Campoloro - Montecristo - Isola del Giglio (60m) 
• dag 6 : Isola del Giglio- Isola di Giannutri (10m) 
• dag 7 : Isola di Giannutri - Elba (55m) 
• dag 8 : Ontschepen 
Ischia is het grootste eiland in de baai van Napels . Verder hebben we Sorgeto , het romantische Capri dat veel beroemdheden aantrekt, Procida een woest vulkaaneiland met een prachtige natuur en het vissershaventje Coricella . De wind waait in de zomer uit het ZW 2 à 4B. In voor – en najaar kan het lokaal hard waaien.

7 dagen zeilen 
Vertrek Agropoli, afstand 140 m 
• dag 1 : Inschepen 
• dag 2 : Agropoli - Amalfi (24m) 
• dag 3 : Amalfi - Sorrento (20m) 
• dag 4 : Sorrento - Ischia (20m) 
• dag 5 : Ischia - Capri (18m) 
• dag 6 : Capri - Acciaroli (43m) 
• dag 7 : Acciaroli - Agropoli (16m) 
• dag 8 : Ontschepen 
Zeilvakantie in Corsica en Frankrijk

CORSICA

Ajaccio, Calvi
Wie tijd (2 weken) en ervaring heeft, kan van de franse kust oversteken naar Corsica (100 m), een eiland met veel baaien en kreken, met een doorsnede van 180km. 1000 km kust met centraal een wild maar mooi gebergte, “De berg in zee” zoals Corsica genoemd wordt.
Eenvoudige navigatie, meestal op zicht. De wind waait er zelden hard

© 2003-2017 SLiM DESiGN / Webhosting door Hosting Brothers