Flottielje zeilen (flotilla zeilen)                                             klik hier naar aayachting zeilvakantie homepage                

Of u nu een zeer ervaren schipper bent of wat minder ervaren, er zijn genoeg redenen om u tijdens uw zeilvakantie aan te sluiten bij een Flottielje. Denk hierbij aan:

 • gezelligheid
 • informatief (de flottilaleider kent het gebied als geen ander)
 • gevoel van veiligheid ( de flottieljeleider houd een oogje in het zeil)
 • begeleiding (er wordt een plek in een haventje voor uw gereserveerd, hulp bij het aanleggen, navigeren enz.)
  flottielje_400
 • De zeiljachten
  De zeiljachten vindt u in onze zoekmachine.
  AAyachting verhuurt moderne kajuitzeiljachten voorzien van een goed verzorgd inventaris voorzien van koelkast, minimaal één douche en toilet, keuken, navigatiehoek, marifoon, EHBO-set, reddingsmiddelen, brandblussers en als u wenst een dinghy.

  Waar let u op bij het selecteren van uw zeiljacht

  U kiest zelf een jacht uit ons aanbod dat aansluit op uw persoonlijke wensen. Let daarbij bijvoorbeeld op:

  • grootte
  • aantal hutten, slaapplaatsen of sanitair
  • leeftijd van het jacht
  • merk en type
  • uitrusting
  • elektronische ankelier 
  • prijs

  Vervolgens bepaal je welke extra´s je boekt bij dit jacht, bijvoorbeeld:

  • flottielje begeleiding
  • beperking eigen risico tot 15% van de borgsom
  • buitenboordmotor, autopilot, surfplank, etc.
  • vluchten
  • hotelovernachting(en)
  • annulerings- en/of reisverzekeringen
  • prijs

  Voor ieder gebied waar we varen, werken we samen met twee lokale charterorganisaties. Dit doen we om een gevarieerd aanbod in prijs en typen te hebben. Er zijn vaak ook verschillen in kortingen, kijk daarvoor in het stukje over de bijkomende kosten en kortingen onder iedere prijslijst.

  U kunt ons altijd bellen of mailen voor advies of om opties ter plekke zodat niemand het jacht van jouw voorkeur onder je neus vandaan haalt. Alle extra's zijn uiteraard optioneel. Misschien heb je doorlopende verzekeringen of frequent-flyer-punten en regel je vluchten en verzekeringen liever zelf.

  Je ontvangt een week voor vertrek:

  • eventuele vliegtickets of hotelvouchers
  • naam en telefoonnummer van je flottieljeleider ter plekke
  • naam en ligplaats van het jacht
  • naam en telefoonnummer van je contactpersoon voor de incheck
  • informatie over de reis naar bestemming
  • informatie over het in- en uitchecken van je jacht
  • inventaris lijst

  Aldaar...
  U ontmoet de andere deelnemers uit het flottielje en de bemanning van het moederschip in de vertrekhaven. Daar krijgt u uitleg over het schip en de uitrusting. De verhuurder verzorgt de scheepspapieren, crewlist, verzekeringspapieren en de check-in.        's Avonds maakt u nader kennis met het hele flottielje en wordt u uitgenodigd om gezamenlijk uit eten te gaan.


  Zeilen
  Na iedere ochtendbriefing bent u vrij om te bepalen wat te doen.
  Hoe laat je vertrekt, of u alleen wilt zeilen of in gezelschap van andere jachten. Hoe de dag verder ingedeeld wordt bepaalt u zelf. Onderweg zoeken we vaak een baai op om te lunchen, zwemmen en snorkelen in helder blauw water. Aan het einde van de dag treffen we elkaar in de afgesproken haven of baai. Als het mogelijk is organiseren we een barbecue onder de sterren op een verlaten strand.

   

  De briefings zijn in eerste instantie bedoeld om informatie te geven over de volgende punten: de route, mooie plekjes onderweg, navigatiepunten, eventuele gevaren en leuke tripjes vanuit havens en baaien. Daarnaast geven we informatie over het weer, de wind en de effecten van de weerssituatie ter plaatse. Verder is er, wanneer nodig, zeker de eerste dagen ruimte voor zeilspecifieke onderwerpen. Denk daarbij aan navigatie, ankeren, aanleggen, veel voorkomende problemen, etc..


  De flottieljebegeleiding
  AAyachting staat bekend om zijn goed opgeleide nederlandstalige flottieljeleiders.

  De flottieljeleider vaart op een eigen jacht en heeft vaak een groep meezeilers aan boord.

  meezeilvakantie_400

  Een ander kenmerk van de flottieljes is de vrijheid die de deelnemers hebben om eerder of later uit te varen, wel of niet samen met de groep uit eten te gaan of zelfs een aantal dagen een eigen route te bepalen.

  We varen met maximaal zeven flottieljejachten van eiland naar eiland. Het voordeel van een relatief kleine groep jachten is dat de flottieljeleider voldoende aandacht aan de individuele schepen kan geven. Bovendien kunnen we met een minder grote groep ook terecht in de kleinere havens en baaien.

   

  Zeilvakantie Griekenland: Saronisch en Argolische golf

  Voorbeeld route

  De onderstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een tweeweekse zeilreis. De reisbeschrijving dient ervoor om je een indruk te geven hoe jouw vakantie ongeveer verloopt, welke route je kunt varen en wat je dan tegen komt. Dit is een beschrijving van een actieve meezeilvakantie. Ga jij flottielje zeilen dan heb je iedere dag een palaver en bepaal je zelf hoe je dagindeling er uitziet. Ga je een zeilcursus doen dan ben je veel meer bezig met leren, trainen en uitproberen.

  Welke havens, eilanden en baaien we onderweg aandoen staat bij AAyachting niet vooraf vast. De keuze van de vaarroute hangt af van weer, wind, jaargetijde en de wensen van de groep. De schipper, flottieljeleider of instructeur zal de route vaststellen. En deze kan korter of langer dan het onderstaande voorbeeld zijn.

   

  Dag 1 Amsterdam - Athene

  Met uitzondering van de deelnemers die een andere vlucht hebben, ontmoeten we een aantal van onze medereizigers op Schiphol en vliegen samen naar Athene. We komen aan het eind van de middag aan en nemen de bus naar Alimos Marina Kalamaki, drie kwartier rijden. Onze schipper heet ons welkom aan boord, we pakken onze spullen uit en bekijken het jacht van binnen en van buiten. Daarna gaan we uit eten in één van de taveernes in de omgeving van de haven.

  Dag 2 Athene – Aegina

  Er staat een lekker windje. Na aan boord ontbeten te hebben varen we uit. Buiten de haven hijsen we de zeilen en zetten koers naar Aegina, een levendig stadje op het gelijknamige eiland. Twee van ons worden een beetje zeeziek, de rest voelt zich uitstekend. Zon, blauwe zee en eilanden. Onderweg gaan we voor anker in een baai om te genieten van de Griekse zee en zon.. Als we aankomen in Aegina doen we uitgebreid boodschappen voor de helft van de prijs van de rijdende winkel in Kalamaki.
  Afstand: 18 zeemijlen.

  Dag 3 Aegina - Epidhavros

  Vandaag naar Epidhavros.  Een kijkje nemen bij het best bewaarde amfitheater van Griekenland. We varen uit en komen na ruim twee uur aan. Er staat een licht briesje, geen zeeziekte vandaag. Met de taxi naar het theater van Epidhavros (indrukwekkend). Naar goede Griekse gewoonte gaan we uit eten in de plaatselijke taveerne. We eten onze buik niet helemaal vol om laat op de avond nog te genieten van één van de beste sorbets die je in Griekenland kunt krijgen.
  Afstand: 14 zeemijlen.

  Dag 4 Epidhavros - Poros

  Inmiddels zijn we ‘ingeslingerd’, niemand is meer zeeziek. Dolfijnen gezien. Ze zwommen wel een kwartier om de boot. We zeilen naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We bouwen een feestje en gaan laat naar onze kooi.
   Afstand: 22 zeemijlen.

   

  Dag 5 Poros - Hydra

  Na een laat ontbijt zeilen we naar het eiland Hydra. We zeilen uit met windkracht vijf, maar die laat ons na een uurtje in de steek. Op de motor naar een baaitje, waar we zwemmen, snorkelen en lunchen. Als de wind weer opsteekt hijsen we de zeilen en varen naar het gelijknamige plaatsje Hydra, dat met zijn prachtige huizen als een amfitheater om de baai gebouwd is. Enkelen van ons klimmen tegen de berg op, anderen doen boodschappen en verkennen het dorp.
  Afstand: 16 zeemijlen.

  Dag 6 Hydra - Dhokos

  Alles en iedereen wordt hier per ezel vervoerd. Auto’s zijn er niet op dit eiland. We kopen vlees, vis en kalamaris in om op het volgende eiland, Dhokos, te gaan barbecuen. Dhokos is een klein eiland, nauwelijks bewoond, met alleen een baai en een strand, dat we helemaal voor onszelf hebben. Een mooie avond onder de sterren. Lekker gegeten en ’s nachts gezwommen.
  Afstand: 8 zeemijlen.

  Dag 7 Dhokos - Spetses

  Vandaag naar Spetses waar morgen de wissel plaatsvindt van onze medereizigers die één week hebben geboekt. We varen laat uit want de te zeilen afstand is niet groot. We hebben nog heerlijk geluierd en wat gezwommen in de baai van Dhokos. Aan het eind van de middag komen we aan in Spetses waar we in de oude haven nog net een plekje vinden.
  Afstand: 11 zeemijlen.

  Dag 8 Spetses - Porto Heli

  Vanmorgen afscheid genomen van de deelnemers die één week hadden geboekt. Een rustig dagje vandaag, de te zeilen afstand is maar 4 zeemijl. Daarom eerst nog tijd om het eiland te verkennen per fiets of scooter of om in de oude haven van Spetses de bouw van de traditionele Griekse schepen, de zogenaamde Kaïki’s, te bewonderen. Spetses is een leuk eiland met veel oude huizen en leuke bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het museum van Bouboulina. Aan het eind van de middag richting Porto Heli waar ’s avonds een aantal vakantiegangers opstappen die de komende week mee varen naar Athene.
  Afstand: 4 zeemijlen.

  Dag 9 Porto Heli - Monemvasia

  Een echte zeildag, we moeten veel mijlen maken voor onze volgende bestemming Monemvasia. Dit is het Gibraltar van Griekenland. De rots herbergt een van de mooiste stadjes van Griekenland met kleine straatjes, leuke winkeltjes en restaurantjes. We zijn via de trappen achter het dorp naar de rots geklommen om de resten van de oude stad te zien en een bezoek te brengen aan de byzantijnse kerk die vanaf zee al zichtbaar was.
  Afstand: 37 zeemijlen.

  Dag 10 Monemvasia - Kiparissi

  We zijn vanmorgen wat later uitgevaren en hebben nog even gezwommen bij het strand van Monemvasia. Rond een uur of twee peilen we het piratengat Ieraka dwars. Dit dorp is niet zichtbaar vanaf zee. We besluiten om daar een stop te maken voor de lunch. Een leuk klein authentiek dorpje met een knus supermarktje. Na de lunch hijsen we de zeilen en zetten koers richting Kiparissi. Onderweg ankeren we in een verlaten baai. ’s Avonds pizza gegeten bij restaurant Trocadero. Afstand: 19 zeemijlen.

   

  Dag 11 Kiparissi - Ermioni

  Van Kiparissi naar Ermioni is het ongeveer 29 mijl varen. Op een halve windse koers varen we richting Spetsopoula het kleine eilandje onder Spetses. Nadat we daar de zuidpunt hebben gerond varen we verder naar Dhokos, waar we nog even voor anker gaan in de prachtige baai. Eenmaal in Ermioni aangekomen leggen we aan aan de kade. We verkennen het gezellig drukke dorpje dat heuvel is gebouwd. Een aantal van ons hebben met de Grieken Tavli (een vorm van back gammon) gespeeld. Afstand: 29 zeemijlen.

  Dag 12 Ermioni - Russian Bay

  ‘Posso beaufort siemera?’ , vragen we de vissers. ‘Eksie’. ‘Hoe hard waait het vandaag?’, ‘Zes’. Een stevige wind. We reven het grootzeil. Op naar Russian Bay, een mooie baai bij Poros. We moeten opkruisen maar zijn dit inmiddels gewend. In Poros leggen we even aan om inkopen te doen voor ons avondeten. Eenmaal in de baai genieten we van de zon, de zee en de omgeving. Vandaag gekookt aan boord.
  Afstand: 21 zeemijlen.

  Dag 13 Russian Bay - Perdika

  De te varen afstand is niet groot vandaag. We varen rond een uur of elf uit en gaan eerst langs Methana, het Griekse kuuroord waar zwavelhoudend water uit de rotsen komt. We nemen een bad, tussen de bejaarde Grieken, in het badhuis. Na de lunch gaan we richting Perdika. De laatste bestemming voor Athene. Onderweg komen we dolfijnen tegen! Perdika ligt op Aegina en is een leuk dorpje met een paar restaurantjes en koffietentjes aan de kade.
  Afstand: 13 zeemijlen.

   

  Dag 14 Perdika - Athene

  Helaas de laatste zeildag vandaag. Vanmorgen nog heerlijk ontbeten en vervolgens de zeilen gehesen. Bij Ayia Marina gaan we voor het laatst voor anker in de baai om te zwemmen. Tegen de avond komen we aan in Athene. Nog een avondje stappen in Plaka, het oude gedeelte van Athene. Een taxi zet ons na middernacht weer af bij het jacht.
  Afstand: 22 zeemijlen.

  Dag 15 Athene - Amsterdam

  Om negen uur stappen we van boord. Tijd om Athene nog even in te gaan, de Acropolis op of nog voor een paar uur naar het strand. We ontmoeten elkaar weer op de luchthaven en vliegen terug naar Schiphol. Bruin verbrand en met de wind nog in ons hoofd nemen we met pijn in ons hart afscheid.

   

  AAyachting
  Prins Hendrikkade 525
  1011 TE Amsterdam
  Tel    +3120 320 29 27

  info@aayachting.nl
  www.aayachting.nl
  AA Yachting is een onderdeel van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen

  www.bqyachting.com l www.mooiweerzeilen.nl l www.catamaranhuren.nl l www.zeiljachthurengriekenland.nl l www.meezeilengriekenland.nl l www.seniorenzeilvakantie.nl l www.zeilen-griekenland.nl

   

  Saronische en Argolische golf

  Voorbeeld route

  De onderstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een tweeweekse zeilreis. De reisbeschrijving dient ervoor om je een indruk te geven hoe jouw vakantie ongeveer verloopt, welke route je kunt varen en wat je dan tegen komt. Dit is een beschrijving van een actieve zeilvakantie. Ga je flottielje zeilen dan heb je iedere dag een palaver en bepaal je zelf hoe je dagindeling er uitziet. Ga je een cursus doen dan ben je veel meer bezig met leren, trainen en uitproberen.

  Welke havens, eilanden en baaien we onderweg aandoen staat niet vooraf vast. De keuze van de vaarroute hangt af van weer, wind, jaargetijde en de wensen van de groep. De schipper, flottieljeleider of instructeur zal de route vaststellen. En deze kan korter of langer dan het onderstaande voorbeeld zijn.

  Dag 1 Amsterdam - Athene

  We komen aan het eind van de middag aan en nemen de bus naar Alimos, Marina Kalamaki, drie kwartier rijden. Onze schipper heet ons welkom aan boord, we pakken onze spullen uit en bekijken het jacht van binnen en van buiten. Daarna gaan we uit eten in één van de taveernes in de omgeving van de haven.

   

   

  Dag 2 Athene - Aegina

  Er staat een lekker windje. Na aan boord ontbeten te hebben varen we uit. Buiten de haven hijsen we de zeilen en zetten koers naar Aegina, een levendig stadje op het gelijknamige eiland. Zon, blauwe zee en eilanden. Onderweg gaan we voor anker in een baai om te genieten van de Griekse zee en zon. Als we aankomen in Aegina doen we uitgebreid boodschappen voor de helft van de prijs van de rijdende winkel in Kalamaki. Afstand: 18 zeemijlen.

  Dag 3 Aegina - Epidavros

  Vandaag naar Epidavros. Een kijkje nemen bij het best bewaarde amfitheater van Griekenland. We varen uit en komen na ruim twee uur aan. Er staat een licht briesje. Met de taxi naar het theater van Epidavros (indrukwekkend). Naar goede Griekse gewoonte gaan we uit eten in de plaatselijke taveerne. We eten onze buik niet helemaal vol om laat op de avond nog te genieten van één van de beste sorbets die je in Griekenland kunt krijgen. Afstand: 14 zeemijlen.

  Dag 4 Epidavros - Poros

  Inmiddels zijn we ‘ingeslingerd’, niemand is meer zeeziek. Dolfijnen gezien. Ze zwommen wel een kwartier om de boot. We zeilen naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We bouwen een feestje en gaan laat naar onze kooi. Afstand: 22 zeemijlen.

   

  Dag 5 Poros - Hydra

  Na een laat ontbijt zeilen we naar het eiland Hydra. We zeilen uit met windkracht vijf, maar die laat ons na een uurtje in de steek. Op de motor naar een baaitje, waar we zwemmen, snorkelen en lunchen. Als de wind weer opsteekt hijsen we de zeilen en varen naar het gelijknamige plaatsje Hydra, dat met zijn prachtige huizen als een amfitheater om de baai gebouwd is. Enkelen van ons klimmen tegen de berg op, anderen doen boodschappen en verkennen het dorp. 's Avonds drinken we met z'n alleen een cocktail in de cocktailbar, ingebouwd in de rotsen. Terwijl we ons zeiljacht zien liggen, worden onze voeten bijna nat van het opspattende water! Afstand: 16 zeemijlen.


  Dag 6 Hydra - Dhokos

  Alles en iedereen wordt hier per ezel vervoerd. Auto's zijn er niet op dit eiland. We kopen vlees, vis en kalamaris in om op het volgende eiland, Dhokos, te gaan barbecuen. Dhokos is een klein eiland, nauwelijks bewoond, met alleen een baai en een strand, dat we helemaal voor onszelf hebben. Een mooie avond onder de sterren. Lekker gegeten en 's nachts gezwommen. Afstand: 8 zeemijlen.